ollege Name5

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

21 листопада 2022 року з нагоди Дня працівників сільського господарства, запровадженого 7 жовтня 1993 року, викладачі циклової комісії професійної освіти коледжу з метою вшанування й поваги праці хліборобів, поглиблення знань здобувачів освіти про хліб, фольклорні традиції, пов'язані з ним, організували й провели онлайн-захід «Шана людям, які працюють на землі».

На початку свята прозвучала Молитва за Україну, по завершенні якої Неля Геращенко, викладач спецдисциплін, із гордістю повідомила, що Україна – потужна аграрна держава, яка щорічно годувала близько 400 млн людей у всьому світі. І наразі, у ці непрості часи, коли ворог намагається руйнувати сільськогосподарську інфраструктуру, вона продовжує іти в цьому напрямку заради продовольчої власної та світової безпеки.

Організатори заходу продемонстрували сучасні надпотужні трактори, інноваційні зрошувальні системи й агрегати, за допомогою яких вирощують, доглядають і збирають урожай, і продемонстрували відеосюжет «30 років незалежності», де йшлося про агрономів – спеціалістів із вирощування культур та зміни, що відбулися в сільському господарстві за часів суверенітету нашої держави.

До вітального слова запросили Зою Туряницю, заступника директора з навчально-виховної роботи, яка привітала всіх причетних зі святом і зазначила, що пишається з того, що народилася українкою, яка завжди лине до теплої і затишної батьківської хати, де народилася й де на столі під вишитим рушником дожидає свіжий хліб.

А від колективу здобувачів освіти коледжу присутніх зі святом привітав Михайло Єрмоленко поетичними рядками «Як пахне хліб?».

Також із вітальними побажаннями виступила Оксана Кравченко, професорка кафедри «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва» Полтавського державного аграрного університету, яка провела віртуальну екскурсію навчальними приміщеннями цього освітнього закладу. Студенти нашого коледжу «побували» в навчальній лабораторії технології молока і молочних продуктів, навчальній аудиторії кафедри технології виробництва продукції тваринництва тощо.

У ході практичної роботи здобувачі освіти дізналися, за допомогою яких методів визначають якість хліба, його кислотність, вологість, стан м'якушки тощо. Пригадали й українські фольклорні обряди, пов'язані з хлібом, і те, як випікали хліб у стародавніх країнах – Єгипті й Стародавній Греції.

Напередодні річниці Голодомору 1933 року не могли не згадати штучний голод, заподіяний в Україні радянською владою, коли в селян конфісковували врожай зернових та інші продукти харчування. Ця сумна розповідь закінчилася віртуальною екскурсією в Народний музей хліба, що знаходиться в Києві.

Викладачі циклової комісії професійної освіти зазначили, що робота українських аграріїв важка й водночас корисна, позаяк вони забезпечують українців хлібом і до хліба. Особливо зараз, активно включившись у роботу, аграрії допомагають нашим військовим і теробороні. Тому їм і їхній праці треба низько вклонитися.

Наприкінці організатори свята всім подякували за увагу та побажали, щоб над сонячним колосистим полем швидше засяяло МИРНЕ НЕБО.

photo 2022 11 25 10 28 42

photo 2022 11 25 10 29 07

photo 2022 11 25 10 29 15

photo 2022 11 25 10 29 31

photo 2022 11 25 10 29 46

photo 2022 11 25 10 29 54

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru