ollege Name5

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

   01 квітня 2024 р. у рамках плану роботи комісії з питань етики та академічної доброчесності Валерій Сорока провів для здобувачів освіти та викладачів інформаційний дайджест «Creative Commons».

image1

    Щодня через людину проходять великі потоки інформації. Користуючись, наприклад, мережею «Інтернет» ми можемо знаходити та читати різні тексти (статті, оповідання, довідкову літературу і тп.), слухати сучасну та популярну музику, переглядати різнопланові відеоролики з YouTube або інших подібних стрімінгових хостингів і ресурсів. Для цього відповідно й розміщується на сайтах різного роду інформація, щоб автори могли ділитися своїми творами виставляючи їх на загал. Проте необхідно постійно пам'ятати, що у кожного твору, відеоролика чи аудіокомпозиції є автор і як тільки ми натискаємо на сайті кнопку завантажити або скопіювати і щось в подальшому плануємо зробити з цим матеріалом, ми повинні згадувати про правові аспекти, тобто правові норми використання інформації, що закріплені на законодавчому рівні.

    Тому сьогодні мова йде про ліцензії Creative Commons та авторське право та чи можна використовувати чужий твір, фото або відео з YouTube, соцмережі або просто з інтернету для написання власної наукової роботи.

image1

    У цивілізованому світі вважається, що, коли автор створює власний продукт, то він автоматично захищається авторським правом.

    Автору належить виключне право на дозвіл або заборону використання твору іншими особами. Тобто, для того щоб скористатися твором автора (в комерційних чи некомерційних цілях), необхідно отримати від нього дозвіл. Але також автор будь-якого матеріалу, розміщеного в мережі «Інтернет» може вільно його поширювати заздалегідь зазначаючи, на яких умовах, користуючись ліцензіями creative commons.

    Переглядаючи матеріали в мережі «Інтернет», на сайтах можна побачити зображення ліцензій Creative Commons, що забезпечують певну юридичну визначеність у поширенні або подальшому використанні чужих творів. Вони дозволяють автору встановити умови повторного використання або поширення твору іншими особами. Кожна з ліцензій має своє графічне зображення, що дає можливість візуально позначити ліцензію та умови, на яких автор дозволяє використовувати свій твір.

    Отримати ліцензію на свій твір з відповідними дозволами автор може безкоштовно на офіційному сайті Creative Commons за посиланням https://creativecommons.org/

image1

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru