ollege Name5

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

    28 лютого 2024 року викладач педагогіки Тетяна Біліченко організувала дискусію з елементами тренінгу «Гендерна рівність. Ми всі різні, але рівні» для здобувачів освіти ІV курсу спеціальностей 012 Дошкільна освіта та 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології).

image1

    Захід мав на меті: сприяти активізації інтересу до гендерної тематики, формуванню правильного розуміння сутності моральних норм і настанов у сфері взаємин статей та потреби керуватися ними в усіх видах діяльності, формуванню гендерної культури й подоланню усталених стереотипів щодо ролі й місця жінок і чоловіків у суспільстві; ознайомити студентів із державною політикою щодо утвердження гендерної рівності в Україні; виховувати соціально-компетентну, толерантну особистість.

image2

    Викладач зосередила увагу здобувачів освіти на визначенні понять «стать» і «гендер», на тому, що й до чоловіка, і до жінки потрібно ставитися з однаковою повагою, а розподіл обов’язків між ними щодо праці й виховання дітей тощо є умовним і рівним.

image3

image4

image5

    Також студенти ознайомилися з поняттями «гендерні ролі»,  «гендерні стереотипи»; зрозуміли що гендерна рівність – це рівний правовий статус жінок і чоловіків і рівні можливості для його реалізації, надання особам обох статей змоги брати рівну участь у всіх сферах життєдіяльності суспільства – здобутті освіти, виконанні сімейних і соціальних ролей.

image6

    Під час дискусії відбулось активне колективне спілкування між юнаками й дівчатами, де вони давали відповідь на запитання «А чи існує в сучасному суспільстві справжня рівність між чоловіком і жінкою?».

image7

image8

    Сьогодні рівноправність є найбільшою цінністю – загальновизнаною та закріпленою юридично, і світове співтовариство виробило певні стандарти із цього питання. Однак зупинятися не варто, позаяк багато ще проблем потребують розв'язання.

    Наприкінці дискусії Тетяна Біліченко звернулася до молоді зі словами «Памʼятаймо й усвідомлюймо разом: ми всі народилися рівними!», а потім учасники заходу дійшли такого висновку: людина з’являється на світ, щоб бути щасливою.

image9

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru