ollege Name5

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

    Наприкінці листопада викладач фахових освітніх компонентів Тетяна Біліченко провела зустріч у літературній вітальні з нагоди 200-річчя від дня народження Матвія Номіса (Матвія Терентійовича Симонова), під час якої ознайомила здобувачів освіти з віхами життя й творчості українського етнографа, фольклориста, письменника й педагога, укладача й видавця одного з найповніших і найавторитетніших зібрань-антології українського усного фольклору малих жанрів.

image1

    У ході зустрічі здобувачі освіти зачитували прислів'я та приказки зі збірки Симонова «Українські приказки, прислів’я і таке інше. Збірники О. Марковича і других. Спорудив М. Номис», цінні матеріали до якої (про народний побут, звичаї та обряди, зразки усної народної творчості) він збирав протягом життя. А студентка 21 ДО групи Аліна Гордієнко ознайомила учасників зустрічі зі змістом некрологічної записки про Матвія Номиса, яку написав Михайло Грушевський.

    Тетяна Біліченко розповіла й про благодійництво М.Т. Симонова, який пожертвував значні суми на Наукове товариство імені Шевченка, а частину грошей поклав у банк. На відсотки у своєму рідному селі побудував лікарню, що безкоштовно обслуговувала жителів Зарога й навколишніх сіл і забезпечувала ліками всіх нужденних. З 1858-го займався справами друкарні Куліша. Зусиллями Матвія Номиса ця типографія проіснувала до 1863 року. Книги, що тут публікувалися, широко розповсюджувалися на українських землях.

    Цьогоріч пам’ятна дата – 200 років від дня народження Матвія Номиса – в Україні відзначається на державному рівні: у Лубнах відбулося відкриття пам’ятного знака.

    «Порадіє на небі його душа, що згадали про нього у найріднішій серцю малій батьківщині. Яскравий, непересічний українець, який зробив великий внесок у скриню культурної, наукової, просвітницької та літературної спадщини України, сьогодні пошанований. Нехай цей захід нагадує про покликання бути в єдності на шляху боротьби за українську ідентичність, соборність, незалежність!»

image2

image3

image4

image5

image6

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru