ollege Name5

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

        06 листопада 2023 року відбулося відкрите засідання проблемної студентської групи «Майстерня живого слова» у формі відеоконференції «Трагічні сторінки історії українського народу: Голодомор 1932–1933 років у поезії та прозі» (у рамках заходів із нагоди 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні – геноциду українського народу).

1

        Захід організували викладачі української мови і літератури Олена Усок й Оксана Сорока разом зі здобувачами освіти – учасниками проєкту.

        Протягом двох місяців студенти займалися проєктною діяльністю, і цього дня продемонстрували її результати:

                - від групи «Дослідники-очевидці» презентувала матеріали Сніжана Артеменко, яка розкрила 10 фактів про Голодомор 1932–1933 років,                         навела статистику щодо померлих від голоду українців, продемонструвала відеофрагмент «Закон про 5 колосків».

        Студентка наголосила на небайдужості до горя українського народу іноземних журналістів, зокрема англійця Ґарета Джонса, який висвітлив ці страшні події на шпальтах європейських газет, донісши всьому світові, що Україна вмирає від голоду і треба бити на сполох;

               - дослідження «Бібліотекарів-науковців» презентували Аніта Соболь, яка зібрала інформацію про різножанрові твори, у яких авторами                         порушено тему Голодомору, і Тетяна Гапонько, яка навела цитати з них;

               - студентські малюнки, де відображено події Голоду 1932–1933 років, від творчої групи «Митці» презентувала Анастасія Кривущенко. Вона                  зачитала цитати закордонних політиків і громадських діячів того часу, які висловили своє ставлення до подій в Україні.

        Під час заходу вшанували пам'ять загиблих від штучного голоду українців хвилиною мовчання.

        По завершенню засідання взяли слово викладачі української літератури. Оксана Сорока нагадала присутнім про те, що 25 листопада 2023 року до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні в кожній оселі потрібно запалити свічку пам'яті, й продемонструвала відеозаклик «Запали свічку пам'яті». Олена Усок прочитала власний допис «Посіємо жито – будемо жити!». 

        Заступник директора з навчально-виховної роботи Зоя Туряниця щиро подякувала організаторам заходу й учасникам проєктної групи за кропітку роботу і зазначила: «Ми не маємо забувати про ці страшні події, що відбувалися майже століття по тому в Україні. Росія і сьогодні нав'язує нам свою диктатуру. За те, що Україна прагне незалежності, хоче бути вільною, пішла на неї війною. Проте ми стоїмо і будемо стояти міцно. Ми – нація непереможна. Все буде Україна!».

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru